OOSTRUM - Twee therapeutes van tbs-kliniek De Rooyse Wissel in het Venrayse kerkdorp Oostrum hadden een geheime liefdesrelatie met twee van hun patiënten. Dat blijkt zaterdag uit een intern onderzoek van de kliniek, zo meldt een woordvoerder van de instelling. Een van de hulpverleensters wacht ontslag, de ander had de kliniek al verlaten voordat de relatie aan het licht kwam.

Relaties tussen behandelaars en patiënten zijn strikt verboden, onder meer vanwege het veiligheidsrisico. Volgens de directie van de kliniek zijn voorzover bekend de veiligheid en de voortgang van de behandeling niet in het geding geweest. De directie kwam vorige week achter het bestaan van de verhoudingen. Tijdens het onderzoek naar de eerste liefdesrelatie, die inmiddels was beëindigd, kwam de tweede aan het licht.

De therapeute en de patiënt hadden al anderhalf jaar in het diepste geheim een verhouding. Na een intern onderzoek werd de therapeute deze week met de feiten geconfronteerd. Zij gaf die toe en is sindsdien geschorst. De therapeute zal worden ontslagen. Dat weerhoudt de hulpverleenster er echter niet van haar relatie voort te zetten, meldde de directie.