ROME - Een Italiaan die in Rome carrière heeft gemaakt als orthopedisch chirurg heeft zich als nep-arts ontpopt. Als onlangs niet een ontevreden patiënt had geklaagd over het resultaat van een ingreep, was misschien nooit aan het licht gekomen dat de -jarige Roberto Ingravalle al sinds twintig jaar operaties uitvoerde zonder dat hij ooit een medische studie heeft afgerond.

Dat Ingravalle geen arts is, bleek toen de ontevreden patiënt zich tot de artsenorganisatie had gewend. De nep-orthopeed, die met een bekende advocate getrouwd is en die een luxeleven leidde, is na de onthulling van zijn fraude ondergedoken. Volgens de Italiaanse media is hij naar het buitenland gevlucht.

Ingravalle stond bekend als zeer bekwaam. Hij trad vorig jaar nog op de tv op als deskundige voor rugproblemen. Zijn chef Andrea Campi - die veel beroemde voetballers heeft behandeld - en zijn collega's zijn stomverbaasd. Zij hadden nooit enige argwaan omdat hij altijd zijn werk meer dan goed had gedaan. Een collega van hem had zich zelfs door Ingravalle laten opereren.