KERKRADE - Kerkrade heeft zaterdag afscheid genomen van het gezin Vromen uit die plaats dat vorige week vrijdag werd vermoord. Ruim zevenhonderd mensen woonden de mis in de parochiekerk H. Jozef in Kerkrade-Kaalheide bij.

Lei, José, Patrick en Daniëla Vromen werden vorige week vrijdag doodgeschoten. Justitie heeft de ex-schoonzoon van de familie, P.S., voor de moorden aangehouden. In een sportschool zou hij zijn ex-schoonvader (60) hebben doodgeschoten. In een woning aan de Renierstraat werden de moeder (56), dochter (29) en zoon (34) uit het gezin om het leven gebracht. S. heeft de moorden bekend. De belangstelling voor de dienst in de parochiekerk was massaal. Alle zitplaatsen waren bezet, zodat er veel mensen moesten staan. De mis werd geopend met het nummer 'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen.

Pastoor Wiertz, die voorging in de mis, noemde de moorden volstrekt onacceptabel. "Als jonge mensen doodgaan, is dat al moeilijk te accepteren. Maar als ze dan ook nog eens door moord om het leven komen, is dat onacceptabel. Moord is het vreselijkste woord dat ik ken. En dat een compleet gezin is vermoord, is te triest voor woorden. Ik heb dit nog nooit meegemaakt.'' Tijdens de dienst werden verder geen toespraken gehouden.

De emoties liepen hoog op toen familie en vrienden de vier kisten uit de kerk droegen. Veel mensen die de mis bijwoonden, werden met bussen naar het kerkhof van Spekholzerheide in Kerkrade gebracht waar de vier slachtoffers zijn begraven.