DUIVEN - Op de snelweg A12 is zaterdagochtend tussen Utrecht en Arnhem een tankwagen met 25.000 liter brandstof van de weg geraakt en in een greppel beland. Volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) bestaat er geen ontploffingsgevaar omdat de wagen niet lekt.

De bestuurder van het voertuig raakte ter hoogte van Duiven van de weg en kwam ongeveer 25 meter naast de vluchtstrook tot stilstand in een greppel. Het KLPD vermoedt dat de chauffeur achter het stuur in slaap is gevallen. De bestuurder, die niet gewond raakte, meldde het ongeval zelf aan bij de politie.

De wagen, die geladen is met 14.000 liter benzine en 11.000 liter diesel, is tot een hoek van 45 graden gekanteld. De politie probeert het voertuig met luchtkussens recht te zetten zodat de tankauto kan worden weggetakeld. Het KLPD verwacht dat de bergingsoperatie tot vroeg in de middag gaat duren. In verband hiermee is de rechterrijstrook richting Arnhem tussen de parkeerplaats Aalburg en de afrit Duiven afgesloten. Door de bergingswerkzaamheden staat er tussen Beek en Duiven een file.