AMSTERDAM - PVV-leider Geert Wilders ziet de persoonlijke campagne van PVV-Kamerlid Hero Brinkman als een bedreiging voor zijn eigen positie. Dat zegt Brinkman dinsdagavond in het tv-programma Netwerk.

Bekijk de video

Brinkman doet de uitspraken niet in een interview, maar in gesprek met een PVV-aanhanger.

Brinkman werd enkele dagen door Netwerk gevolgd en droeg daarom een draadloze microfoon. Zo registreerde het tv-programma zijn uitspraken bij toeval.

"Wat Geert natuurlijk ook niet wil is dat ik te groot word", zegt Brinkman, die denkt enkele honderdduizenden voorkeurstemmen te kunnen krijgen. "Dat is voor hem een bedreiging. Ik ken Geert."

Bedreigd

Tijdens een interview zegt Brinkman precies het tegenovergestelde. Op de vraag of Wilders zich bedreigd voelt in zijn positie, antwoordt Brinkman dat de PVV-leider zich daar 'totaal geen zorgen' over maakt.

Brinkman, nummer elf op de PVV-kandidatenlijst, is bezig met een campagne om voorkeurstemmen voor zichzelf binnen te halen. Hij zegt na de verkiezingen meer openheid en democratie in de PVV te willen afdwingen.

Helemaal niet

Geert Wilders zegt in een reactie Brinkman ''echt helemaal niet als een bedreiging'' te zien, zo liet hij dinsdag weten.