JAKARTA - Twee belangrijke verdachten van de bomaanslag op het Marriott Hotel in augustus in Jakarta zijn aangehouden. De Indonesische politie heeft donderdag bekendgemaakt dat een man genaamd Tohir is opgepakt alsmede de verdachte Ricky Putranto, die ook wel bekend stond onder de naam Ismail.

Tohir was een van de meest gezochte figuren in Zuid-Oost-Azië wegens zijn betrokkenheid bij aanslagen. De chef van de nationale Indonesische politie, generaal Da'i Bachtiar, verklaarde eerder al eens dat de verdachte in de top vijf van meestgezochte militante personen stond.

"We hebben twee mensen gearresteerd, Tohir en Ismail", aldus Bachtiar. Bij de actie in het westen van Java vonden agenten ook een grote hoeveelheid explosieven.

Bij de bomaanslag op het Marriott Hotel begin augustus kwamen twaalf mensen om en vielen 150 gewonden. Tot dusverre zijn in deze zaak meer dan twintig personen gearresteerd. Tohir zou volgens Da'i Bachtiar zelf ook klaar hebben gestaan om een zelfmoordaanslag te plegen op het hotel.