ALMELO - Justitie gaat er vanuit dat Levent O., de 20-jarige zoon van de man die in 2008 een wethouder en vier ambtenaren op het stadhuis in Almelo gijzelde, de enige is die schoten heeft gelost bij een incident in de Hengelose binnenstad.

Dat bleek maandag toen twee andere hoofdverdachten in deze zaak voor de rechtbank in Almelo moesten verschijnen. De schietpartij in Hengelo vond plaats op 20 maart vorig jaar.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er geen bewijs dat ook zij geschoten hebben. Daarom eiste het in hun zaak dinsdag ook vrijspraak van poging tot moord.

Het OM wil de twee, Serob H. en Ali A. (beiden 20), wel veroordeeld zien voor onder meer ernstige mishandeling en geweldpleging.

Cel

Ze hoorden daarvoor straffen tegen zich eisen van respectievelijk tachtig dagen en twee jaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk. De zaak tegen Levent O. wordt dinsdag bij de rechtbank in Almelo behandeld.

De schietpartij in Hengelo deed zich voor in de binnenstad omstreeks vier uur 's nachts. Eerst werd er in een discotheek een schot gelost bij een opstootje bij de uitgang.

Ruzie

Buiten werd de ruzie tussen twee groepen jongeren voortgezet en er ontstond een wilde achtervolging waarbij diverse malen schoten werden gelost. Gewonden vielen er niet.

Op grond van het sporenonderzoek is het OM tot de conclusie gekomen dat er op mensen is geschoten. Dinsdag werd duidelijk dat justitie alleen Levent O. ervan verdenkt een pistool te hebben gebruikt. Hem wordt daarom poging tot moord ten laste gelegd.