TILBURG - Het Tilburgse St. Elisabethziekenhuis heeft een pastoraal medewerker van de ziekenhuiskapel ontslagen wegens fraude. De man heeft bekend dat hij vele tienduizenden euro's heeft verduisterd. De pastor haalde onder meer geld uit de collecteschalen van de ziekenhuiskapel en gebruikte rekeningen van het ziekenhuis om privébetalingen te doen.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is voor minimaal .000 euro gefraudeerd. Het ziekenhuis onderzoekt het exacte bedrag. De man was bijna 25 jaar in dienst van het ziekenhuis. De woordvoerder spreekt van een "tragische gebeurtenis". "Een pastor is een vertrouwenspersoon. Het is de laatste mens waarvan je zoiets verwacht."

De geestelijk verzorger kon de afgelopen vijftien jaar zijn gang gaan. "Hij had het beheer over een rekening voor de ziekenhuiskapel. Wij wisten niet van het bestaan van deze rekening", aldus de woordvoerder. De rekening werd niet gecontroleerd door de accountantsdienst van het ziekenhuis.

Het ziekenhuis heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat in de toekomst weer gefraudeerd kan worden. Tegen de fraudeur is aangifte gedaan en het verduisterde geld wordt teruggevorderd. Op zijn bankrekeningen is beslag gelegd.