EINDHOVEN - De ontvoerder van de 16-jarige Reinier Terwindt uit Nijmegen was niet gespannen, maar wel gehaast toen hij op 3 oktober een vakantiehuisje huurde bij Euro Relais in Eindhoven. Dat zei directeur N. Bouvy van Euro Relais dinsdag. De 37-jarige verdachte hield Reinier vijf dagen vast in het huisje bij het plaatsje Medell in de Ardennen.

"De man zag er netjes uit en leek helemaal niet zenuwachtig. Hij wilde het huisje twee weken huren en heeft contant 483 euro betaald. Hij is hier ongeveer een uur geweest en is gelijk daarna naar het huisje vertrokken", aldus Bouvy. Volgens de directeur komt het wel vaker voor dat klanten op het laatste moment een vakantiehuisje huren en contant betalen.

De ontvoerder liet de Belgische eigenaar van het huisje na twee weken weten dat hij nog langer in het huisje wilde blijven. De betaling van de huur zou al geregeld zijn met Euro Relais. "Maar dat was niet zo", zegt Bouvy. "Als de eigenaar contact met ons had opgenomen, hadden we die fout opgemerkt. Dan hadden we de man uit het huisje gezet." Volgens Bouvy is de eigenaar van het huisje, een ouder echtpaar, behoorlijk overstuur.

Vals adres

De man gaf een vals adres op toen hij het huisje huurde. "Hij zei dat dit het adres van zijn schoonouders was en dat hij de postcode was vergeten. Ook dat komt wel vaker voor. Ook het mobiele nummer dat hij ons gaf, bleek achteraf vals."

Bouvy vindt het vreemd dat de politie nog niet langs is geweest. "We kwamen er maandag achter dat de ontvoerder bij ons een huisje had gehuurd. Dan verwacht je dat de politie langs komt om vragen te stellen of om de man via een foto te indentificeren. Maar ze zijn niet geweest."

De verdachte wordt dinsdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het Openbaar Ministerie legt hem gijzeling ten laste.