HILVERSUM - Het ziet ernaar uit dat BNN kan blijven bestaan.De omroep maakte maandagavond aan het einde van een ledenwerfshowbekend dat er die avond ruim 20.000 nieuwe leden zijn bijgekomen.In de afgelopen weken had de omroep al ruim 30.000 leden geworven.Al met al zou dat betekenen dat BNN ook na volgend jaar kan blijvenuitzenden.

De omroep had eerder dit jaar nog 100.000 leden. Maar om ook in te mogen uitzenden, moest de organisatie voor 1 maart 2004.000 leden binnenhalen.

BNN voert daarom al wekenlang eencampagne onder het motto 'We zitten in de shit, dus word lid'.Tijdens de avondvullende show op televisie konden kijkers zichtelefonisch aanmelden als nieuw lid. Ze konden en kunnen dat ookvia internet doen.

Het Commissariaat voor de Media moet het aantal nieuwe leden nogcontroleren. Als BNN inderdaad over 150.000 leden beschikt, krijgtde omroep ook meer zendtijd. De omroep gaat de komende weken doormet de ledenwerfactie om een buffer op te bouwen, omdat er altijdnog mensen afvallen, zei een woordvoerster.