RIJSWIJK - Osama bin Laden wint het onder middelbare scholieren van George Bush als het gaat om de belangrijkste persoon van 2001. Dat heeft een peiling onder 3500 scholieren van de stichting Krant in de Klas uitgewezen.

Bin Laden werd maar liefst in 99 procent van de reacties genoemd als belangrijkste persoon. Met 67 procent belandde Bush samen met Máxima Zorreguieta op de gedeelde derde plaats. Opmerkelijk is de persoon die met 78 procent op de tweede plaats eindigde. Dat is Rowena Rikkers, ofwel het 'Meisje van Nulde'.

Als belangrijkste gebeurtenis plaatsten de scholieren met 99 procent de aanslagen op 11 september op de eerste plaats. De brand in Volendam (93 procent) en de oorlog in Afghanistan (86 procent) belandden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

De percentages konden ontstaan doordat aan scholieren werd gevraagd uit een voorselectie een topvijf samen te stellen. Bin Laden behaalde geen score van 100 procent, omdat met name enkele eersteklassers Máxima op de eerste plaats zetten.