AMSTERDAM - Een oudere man en vrouw zijn in de nacht vanzaterdag op zondag om het leven gekomen bij brand in eenappartement aan de Herengracht in Amsterdam. Bij het bestrijden vande brand raakten twee brandweerlieden licht gewond. Een agent moestworden behandeld voor ademhalingsproblemen, aldus een woordvoerdervan de brandweer zondag.

De brand ontstond door nog onbekende oorzaak kort voor 5.00 uur.De brand woedde op de tweede en derde etage van het pand. Uitvoorzorg werden twintig gasten uit het naastgelegen hotel kortetijd geëvacueerd. Zij werden opgevangen op een politiebureau.

De man en vrouw werden door de brandweer op de derde etageaangetroffen. De vrouw was al niet meer te redden. Reanimatie vande man mocht ook niet meer baten. De identiteit van de twee is nogniet vastgesteld. Volgens een politiewoordvoerder gaat het zeerwaarschijnlijk om de bewoners van het pand.

Bij de brand kwam ook een kat om het leven. De woning branddevolledig uit. De ondergelegen woning van het pand is wegens rook-en waterschade onbewoonbaar verklaard.