ZWIJNDRECHT - Bij kunststofverwerkend bedrijf Kleiss & Co BVin Zwijndrecht heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grotebrand gewoed. Volgens een woordvoerster van de politie hoordenmensen die in de omgeving aan het werk waren enkele explosiesvoordat er rond middernacht brand onstond op industrieterrein 'DeGeer' aan de Scheepmakersstraat.

Een noodloods van het bedrijf stond enige tijd in lichterlaaie.Deze is volledig uitgebrand. De brandweer rukte uit met grootmaterieel. In totaal werden 14 brandweereenheden ingezet, waaronderkorpsen uit Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht.

Rond 02.45 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Bij debrand raakte een toeschouwer lichtgewond. De vrouw kwam met haarman poolshoogte nemen omdat zij een bedrijf naast de brandendeloods had. Zij liep lichte brandwonden op aan haar gezicht enhanden maar kon ter plaatse behandeld worden.

De politie zette hetgebied af en adviseerde omliggende bedrijven en omwonenden ramen endeuren dicht te houden vanwege de hevige rookontwikkeling. Erwerden geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het is ookniet duidelijk hoeveel schade er is geleden. In juni woedde ook eenkorte, hevige brand bij Kleiss & Co. Ook toen moesten omwonendenbinnen blijven door de grote rookontwikkeling boven de HoekscheWaard.