HAMBURG - De twee verdachte al-Qaedaterroristen die hetbrein zouden zijn achter de aanslagen van 11 september 2001 hebbenvolledig bekend. Dat heeft de Duitse krant Der Spiegel zaterdaggemeld op gezag van Amerikaanse en Duitseveiligheidsfunctionarissen.

De twee, Khalid Sheikh Mohammed en zijn rechterhand RamziBinalshibh, zitten vast. Mohammed geldt als de derde man vanal-Qaeda en zou net als Binalshibh de aanslagen in de VerenigdeStaten hebben gecoördineerd.

Volgens de krant heeft het duo de politie verteld dat er al in plannen bestonden om vliegtuigen op Amerikaanse doelen telaten storten. Mohammeds idee was toen om daarvoor kleinevliegtuigjes te gebruiken. Het was echter Osama bin Laden zelf diebesloot passagiersvliegtuigen in te zetten. Het duo heeft nuverteld dat Bin Laden daarbij zei: "Waarom een bijl gebruiken alsje ook een bulldozer kunt pakken."

Later, in februari 2001, kreeg Binalshibh van Bin Laden te horenwat de precieze doelwitten waren: het World Trade Center, hetPentagon maar ook Capitol Hill, waar het Amerikaanse Congreszetelt. Binalshibh sprak met zelfmoordpiloot Mohammed Atta af omvoor de aanslagen de code 'Porsche 911' te gebruiken.