DEN BOSCH - Geen van de meisjes die volgens justitie slachtoffer zijn geworden van ontucht door de Bossche zwemschoolhouder Benno L., hoeft als getuige worden verhoord.

Advocaat Pieter van der Kruijs heeft dat besloten nadat hij woensdagmiddag samen met zijn cliënt opnamen had gezien die de zwemleraar van zichzelf en de meisjes heeft gemaakt.

De raadsman had van de rechtbank toestemming om vijf meisjes te vragen over de mate van dwang die de zwemschoolhouder heeft gebruikt bij de vermeende aanranding.

Van der Kruijs wilde donderdag niet zeggen wat zijn conclusies zijn na het bekijken van de filmpjes. Hij is blij dat de verhoren niet nodig zijn.

Opluchting

Ook bij de ouders en de slachtoffers is het bericht woensdag met grote opluchting binnengekomen, vertelde letselschade-advocaat Edgar Mulders. Officier van justitie Juliette Nederlof vertelde woensdag op een regiezitting nog dat de toestemming van de rechtbank om een paar meisjes te horen bij de betrokken gezinnen tot grote commotie had geleid en dat Slachtofferhulp met vragen werd bestookt.

Mulders legde donderdag uit dat zijn cliënten woensdag na het verlossende nieuws letterlijk huilend van blijdschap aanhoorden.

Justitie verdenkt Benno L. van seksueel misbruik met in totaal 57 meisjes. Het gaat onder meer om drie pogingen tot verkrachting, 29 aanrandingen en veertig gevallen van ontucht.