DEN HAAG - Er is volgens premier Balkenende geen enkele aanwijzing dat het huwelijk van prins Friso en Mabel Wisse Smit niet doorgaat. Ze zijn druk bezig met de voorbereiding ervan, zei de premier vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Als datum geldt nog steeds 24 april.

Balkenende ging niet in op de vraag of het huwelijk in Delft plaatsvindt. Ook wilde hij niet zeggen of de overheid financieel of anderszins betrokken is bij de organisatie ervan.

Balkenende kreeg donderdag ruime steun in de Tweede Kamer voor het kabinetsbelsuit om geen toestemmingswet in te dienen voor het huwelijk van Friso en Mabel, omdat de laatste gelogen bleek te hebben over haar contacten met de in 1991 doodgeschoten topcrimineel Klaas Bruinsma.

Alleen enkele oppositiepartijen hadden in het Kamerdebat over de Mabel-kwestie kritiek. Met name PvdA-ledier Bos verweet Balkenende gebrek aan regie bij het afhandelen van de affaire. Balkenende haalde tijdens het debat hard uit naar Bos, maar zei vrijdag geen 'hard feelings' te koesteren. "Persoonlijke verhoudingen lijden niet onder een zakelijk verschil van mening."