SCHIPHOL - De Antilliaanse premier Mirna Louisa-Godett heeft vrijdagmorgen bij aankomst op Schiphol gedreigd de landingsrechten in te trekken van KLM en Air Holland. Godett reageert daarmee op het dreigement van minister Donner (Justitie) om risicovluchten van de Antillen naar Nederland te verbieden als de stroom bolletjesslikkers niet indamt.

"Als hij de vluchten van DCA (Dutch Caribbean Airlines) stopt, doen wij dat ook met vluchten naar de Antillen van KLM en Air Holland", waarschuwde Godett. De Antilliaanse premier is in Nederland voor een kennismakingsbezoek.

Beatrix

Louisa-Godett heeft ontmoetingen met onder anderen koningin Beatrix, minister-president Balkenende en minister van Koninkrijksrelaties De Graaf. Ook gaat ze naar Rotterdam.

De Antilliaanse premier praat op uitnodiging van burgemeester Opstelten met wethouders tijdens een rondvaart door de havenstad en bezoekt de Antilliaanse gemeenschap in Rotterdam. Dat laatste buiten aanwezigheid van Opstelten, benadrukte Louisa-Godetts woordvoerder.

Godett

Mirna Louisa-Godett werd begin augustus minister-president van de Antillen. Haar broer Athony, die de verkiezingen won, mocht de functie niet bekleden omdat tegen hem een strafrechtelijk onderzoek loopt. Hij moet zich begin november voor de rechter verantwoorden voor omkoping, oplichting, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld.

Of zijn zus haar functie opgeeft als haar broer wordt vrijgesproken, wilde ze vrijdag niet zeggen. "We zullen zien." Slechts een vraag wilde Louisa-Godett volmondig bevestigen. Bent u gekomen om met uw tropische warmte het ijs te breken? "Met hoofdletters geschreven!"