QUITO - In het zuiden van Colombia zijn dinsdag de wrakstukken gevonden van het Ecuadoraanse vliegtuig dat daar maandag neerstortte. Het toestel met 92 mensen aan boord verongelukte bovenop de vulkaan Cumbal. Geen van de inzittenden heeft het ongeluk overleefd. Dat meldde een Colombiaanse legerofficier die bij de zoekactie is betrokken.

De Boeing 727 van luchtvaartmaatschappij TAME was bezig aan een vlucht van de hoofdstad van Ecuador Quito naar Tulcan, een stad in het noorden van het land. Kort voor de landing viel het contact met de verkeerstorens in beide steden weg.

Mist

De Boeing van de Ecuadoraanse luchtvaartmaatschappij TAME vloog door mist toen de landing was ingezet. De bedoeling was dat het toestel vanuit Tulcan zou doorvliegen naar Cali in Colombia.

Zoekacties

De zoekacties concentreerden zich direct in de omgeving van de Cumbal. Boeren in de omgeving hadden er maandan een luide knal waargenomen. De wrakstukken liggen in een gebied die over land moeilijk is te bereiken. De zoektocht werd bij het invallen van de nacht opgeschort en is dinsdagochtend hervat.

Eerder deze maand verongelukte een vliegtuig van de Ecuadoraanse oliemaatschappij Petroecuador in Colombia, waarbij alle 26 inzittenden omkwamen. Reddingsteams deden er bijna een week over de rampplek te bereiken.

In Ecuador deed zich dinsdag nog een vliegtuigongeluk voor. Een toestel van de luchtmacht stortte 120 kilometer ten westen van de stad Guayaquil neer. Twee militairen kwamen daarbij om het leven.

/NIEUWSEcuadoraanse Boeing stort neer