LANDSMEER - De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 23-jarige man uit Landsmeer omdat aangifte heeft gedaan van een overval die helemaal niet had plaatsgevonden. Hij verzon in juli een overval om niet op vakantie te hoeven met een stel vrienden, zo maakte de politie donderdag bekend.

De man verklaarde dat hij was overvallen door drie mannen met een vuurwapen, die hem dwongen een tasje af te geven. In het tasje zouden geld en tickets voor een vliegvakantie met vrienden hebben gezeten.

De man belde direct na de overval met alarmnummer 112, waarop de politie de omgeving afzette. Nadat de man had verklaard dat hij was geschopt door een van de overvallers, werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar zette hij doktoren op het verkeerde been en werden gekneusde ribben geconstateerd.

De politie kreeg gaandeweg het onderzoek argwaan. Uiteindelijk gaf de man afgelopen dinsdag toe geen zin te hebben in een vakantie met zijn vrienden en ook geen tickets te hebben gekocht. Om dat alles tegenover zijn vrienden te verdoezelen, verzon hij de overval.