LONDEN - De Amerikaanse president Bush heeft dinsdag gezegd dat hij nog geen beslissing heeft genomen over een eventuele aanval op Irak. Hij zei dit in een gesprek met de ambassadeur van Saudi-Arabië in de VS, prins Bandar bin Sultan. Bush ontving de ambassadeur op zijn ranch in Texas. De president beloofde te overleggen met bevriende staten over de mogelijke aanval.

Saudi-Arabië heeft herhaaldelijk laten weten tegen een aanval op Irak te zijn en gezegd dat Amerikaanse troepen de militaire actie niet vanuit hun bases in het land mogen uitvoeren.

Bush zei tijdens het gesprek met Bin Sultan dat hij de Iraakse leider Saddam Hussein beschouwt als een "gevaar voor de wereldvrede", zo heeft een woordvoerder van Bush laten weten. Een hoge Saudische functionaris verklaarde na de ontmoeting tussen Bush en de ambassadeur dat ook zijn land niet gelukkig is met Saddam Hussein, maar herhaalde dat Saudi-Arabië tegen een militaire aanval is.

De ontmoeting van Bush met de Saudische VS-ambassadeur was bedoeld om te laten zien dat de relatie van Washington met het Arabische land nog goed is. De ambassadeur werd ontvangen samen met zijn vrouw en zes van hun acht kinderen en mocht behalve van een lunch ook genieten van een rondleiding door Bush's landgoed. Een dergelijke ontvangst is meestal alleen voorbehouden aan regeringsleiders.