DEVENTER - Een 21-jarige man uit Putten is tien uur zoek geweest nadat hij met zijn auto ter hoogte van Deventer tegen een vangrail was gereden. Het ongeval gebeurde maandagochtend, maar de man werd pas tien uur later gevonden, nadat er al diverse malen naar hem was gezocht. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Agenten kregen maandagochtend een melding over een ongeval op de A1 en troffen ter plaatse een zwaar beschadigde auto aan. Van de bestuurder ontbrak echter elk spoor. De agenten zetten daarop direct de omgeving af, omdat vermoed werd dat de bestuurder zich ergens schuil hield. Er werd echter niemand gevonden. Ook omwonenden hadden niemand gezien. Daarop werd de auto weggesleept.

Toen de familie een paar uur later nog niets had vernomen, startte de politie opnieuw een zoekactie. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van een speurhond. De bestuurder bleef echter spoorloos. Besloten werd een politiehelikopter in te schakelen. Voordat deze echter ter plaatse was, keek een agent ongeveer 50 meter voorbij de plaats van het ongeval over de brugleuning en zag daar de man liggen.

Het slachtoffer gaf in eerste instantie geen teken van leven. Toen agenten dichterbij kwamen, riep het slachtoffer opeens om hulp. Hij bleek onderkoeld en is met onbekend arm- en beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Daar verklaarde hij in slaap te zijn gevallen en tegen de vangrail tot stilstand te zijn gekomen. Omdat er behoorlijk wat rook uit de auto kwam, is hij weggelopen.

Wat er daarna is gebeurd, wist de Puttenaar niet meer. De politie vermoedt dat hij over de brugleuning is gevallen en 20 meter lager terecht is gekomen.