UTRECHT - Op de financiële markten is kabelbedrijf Ziggo al een voorname kandidaat genoemd om een sprong naar de beurs te wagen, maar het bedrijf zelf heeft geen haast.

''Er zijn geen concrete plannen voor een beursgang'', zo zei directielid Marcel Nijhoff dinsdag in de marge van een bijeenkomst van zijn onderneming in Utrecht. Ziggo houdt wel ''alle opties open'', aldus de commercieel directeur.

Nijhoff was directeur van Multikabel toen dat kabelbedrijf in het najaar van 2005 werd opgeslokt door de investeerders Warburg Pincus en Cinven. Tweeënhalf jaar later ontstond Ziggo na een fusie met Casema en Essent Kabelcom.

Schuldenlast

De krachtenbundeling zadelde Ziggo met een enorme schuldenlast op. Nog altijd lijdt het bedrijf verlies doordat er veel rente over deze schuld moet worden betaald.

Nijhoff bevestigde dat Ziggo bezig is met een herfinanciering van een deel van de schuld. Het gaat om een lening van ruim 1 miljard euro. Ziggo heeft naar eigen zeggen nu de kans om deze goedkoper te herfinancieren. Deze operatie staat los van eventuele plannen om naar de beurs te gaan, zei Nijhoff.