NIAGARA FALLS - Een man heeft maandag een val van de Niagara-watervallen in de Canadese provincie Ontario overleefd. Het is het enige bekende geval waarbij iemand zonder hulpmiddelen de val heeft overleefd. Dat meldde de Amerikaanse krant The Buffalo News dinsdag.

Toeschouwers zagen de man langsdrijven, voorover van de waterval vallen en zich beneden uit het water hijsen. De 60 meter hoge watervallen bestaan uit de hoefijzervormige Canadian Falls en de smallere American Falls. In 1960 overleefde een 7-jarig jongetje met een reddingsvest de Canadian Falls nadat hij uit een boot was gevallen.

Sinds 1901 hebben ongeveer twaalf waaghalzen zich in tonnen of andere omhulsels naar beneden laten stromen. Slechts drie overleefden het avontuur.

De man die maandag viel, is gearresteerd en overgebracht naar een ziekenhuis. Volgens het ziekenhuis is zijn toestand stabiel. De politie kon niet zeggen waarom de man is gevallen. Het is niet ongewoon dat mensen zelfmoord plegen door zich van de watervallen in de diepte te storten. De Amerikaanse en Canadese politie willen hierover geen cijfers verstrekken.