TOKIO - Noord-Korea heeft dinsdag mogelijk opnieuween korteafstandsraket afgevuurd. De Japanse regering onderzoekthet nog onbevestigde bericht over de rakettest, liet eenwoordvoerder van het ministerie van Defensie weten.

Volgens de Japanse zender NHK zijn er aanwijzingen datNoord-Korea een raket heeft getest van hetzelfde type als Pyongyangmaandag afvuurde, zonder overigens een bedreiging te vormen voorJapan. Het gaat om raketten die bedoeld zijn om vanaf de grondschepen te raken. Noord-Korea zou die hebben afgevuurd op deJapanse Zee.

De gezamenlijke chefs van staven van Zuid-Korea hebben latenweten geen aanwijzingen te hebben voor een nieuwe rakettest van hunnoorderbuur. "Ons systeem heeft geen lancering van een projectieldoor Noord-Korea waargenomen", zei hun woordvoerder Kim Hyung-kyulater op de dag.

In de internationale gemeenschap bestaat grote ongerustheid overeen vermeend kernwapenprogramma van Noord-Korea. Het stalinistischeland zegt dat nodig te hebben als afschrikmiddel om een eventueleaanval van de Verenigde Staten te voorkomen.