DEN HAAG - Prins Bernhard is de discussie over een brief diehij in 1942 aan Adolf Hitler zou hebben geschreven meer dan zat.Nadat auteur G. Aalders maandag opnieuw over de brief repte in hettv-programma Barend & Van Dorp heeft prins Bernhard meteen eenverklaring laten uitgeven waarin hij ontkent ooit zo'n brief tehebben geschreven.

Volgens Aalders heeft Bernhard in april 1942 in een brief aanHitler vredesvoorstellen gedaan en geschreven over zijn eigen roldaarbij. Bernhard laat maandag via de Rijksvoorlichtingsdienst"met nadruk en bij herhaling" weten nooit een dergelijke brief tehebben geschreven. Hij vindt het bovendien "vervelend enbeschadigend" dat de "niet-bestaande brief" steeds weer inpublicaties opduikt.

Aalders presenteert dinsdag een boek waarin weer over de briefwordt geschreven. Vorig jaar deed schrijver Thomas Ross dat ook inzijn boek Omwille van de troon. Ook toen liet deRijksvoorlichtingsdienst in een reactie weten dat de brief nietbekend is, ook niet bij het Nederlands Instituut voorOorlogsdocumentatie. Maandag was het de eerste keer dat Bernhardzelf publiekelijk met een verklaring kwam.