LONDEN - Tony Blair is zondag voor enkele uren opgenomen geweest in het ziekenhuis voor hartritmestoornissen. De Britse premier is inmiddels weer thuis op Downing Street, zo meldde een woordvoerder zondagavond.

Blair zou eerder op de dag door hartkloppingen onwel zijn geworden. Hij werd daarna direct naar een ziekenhuis in Londen overgebracht. Daar wisten doktoren Blair's hartslag weer onder controle te brengen. Na vijf uur mocht Blair weer naar huis.

Details over de behandeling zijn niet bekendgemaakt. Mogelijk kreeg Blair een elektroshock toegediend. Medici vertelden op de Britse televisie dat een onregelmatige hartslag normaal gesproken met medicamenten of een elektroshock wordt behandeld.

Op de Britse tv werd verder gesuggereerd dat de stress van de afgelopen maanden Blair wellicht te veel is geworden. Vooral de affaire rond de zelfmoord van de Britse wapendeskundige David Kelly en de toenemende binnenlandse kritiek op Blair's functioneren zouden een aanslag op zijn gezondheid zijn geweest.