NEW YORK - De veertienjarige Wiljan Ramaker uit Dedemsvaart heeft maandagavond (plaatselijke tijd) in New York 2500 euro aangeboden aan de slachtoffers en nabestaanden van de terreuraanslagen in de Verenigde Staten. Het betrof de opbrengst van een benefietconcert in Hardenberg, dat in oktober op initiatief van Wiljan voor de getroffenen werd gehouden.

Ramaker overhandigde het geld tijdens een ,,ontzettend emotioneel'' benefietconcert voor de nabestaanden in Carnegie Hall, zo zei zijn vader J. Ramaker na afloop. De bijeenkomst werd georganiseerd door een Nederlands-Amerikaans fonds, The Netherlands American Community Trust.

Wiljan gaf de opbrengst van het concert in Nederland aan de -jarige Amy. Zij stond symbool voor de Amerikaanse organisatie Big Brother/Big Sister, die zich inzet voor kinderen die een of beide ouders zijn kwijtgeraakt. Wiljan kreeg een staande ovatie nadat hij het geld had overhandigd, aldus z'n vader.

Eerder op de dag had Wiljan in New York een ontmoeting met prinses Christina, die tijdens het concert optrad. Na de aanslagen in de VS van 11 september had de jongen, zonder iets tegen zijn ouders te zeggen, een brief naar de gemeente geschreven met de vraag of hij iets mocht organiseren om geld in te zamelen voor de getroffenen.