PARIJS - Stakers hebben zaterdagavond de rechtstreekse uitzending van de populairste Franse talentenjacht Star Academy gedwarsboomd. De werknemers uit de showbizzsector stormden vijf minuten na begin het podium op en ontvouwden een spandoek. De oproep 'Schakel uw televisie uit' werd aanvankelijk op de kop vastgehouden.

De Franse popzanger Jacques Dutronc daagde de tientallen actievoerders uit zingend hun eisen op tafel te leggen. Een zegsman van de groep begon een verklaring af te leggen, maar zag zich door plankenkoorts gedwongen te stoppen.

De commerciële zender TF1 onderbrak de uitzending voor reclames. Na het reclameblok werd een film uitgezonden. Nadat bewakers de orde hadden hersteld, hervatte de zender Star Academy. Bij schermutselingen raakten een TF1-medewerkster en een demonstrant zodanig gewond dat zij naar het ziekenhuis moesten. De politie arresteerde drie betogers wegens openlijke geweldpleging. Technici en artiesten uit de kunst- en cultuursector protesteren al maanden tegen de geplande sociale hervormingen van de centrum-rechtse regering.