AMSTERDAM - Bewoners van een huis aan de Nieuwe Nieuwstraat in Amsterdam kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag de schrik van hun leven, toen ze tussen twee spouwmuren het lijk van een man zagen zitten. De aannemer moest eraan te pas komen om een stuk muur weg te halen, zodat de politie het stoffelijk overschot kon bergen.

De bewoners waren net teruggekeerd van vakantie, maar hoorden van omwonenden dat het mogelijk om een inbreker zou kunnen gaan. Zes dagen geleden hoorden buren gestommel op het dak. Toen de politie destijds ter plaatse kwam, troffen zij niemand meer aan.

Wellicht dat de degene die op het dak liep, van schrik in de veertig centimeter brede spleet is gevallen, zo zei een woordvoerder van de politie zaterdag.

De man was drie etages naar beneden gevallen en tussen de twee spouwmuren terechtgekomen. Daar heeft hij vermoedelijk zes dagen vastgezeten. Getuigen verklaarden wel gekreun te hebben gehoord. Slechts vanuit één huis konden bewoners in de spleet kijken, maar die waren de afgelopen week op vakantie.

De politie weet nog niet precies hoe de man in de diepe spleet is gevallen. Maandag kan de politie de man waarschijnlijk identificeren, aldus de woordvoerder. Dan wordt ook duidelijk of het inderdaad een inbreker betrof.