HELMOND - De politie heeft vrijdagavond een deel van het uitgaanscentrum in Helmond ontruimd, nadat daar een verdacht pakketje was ontdekt. Dat lag in het portiek van een horecagelegenheid aan de Steenweg, meldde de politie. Een expert van het Explosieven Opruimingscommando (EOC) onderzocht het pakketje, nadat eerst een robot er röntgenfoto's van gemaakt had. Het bleek echter vals alarm. Het pakketje was een plastic tas met piepschuim.

De politie ontruimde na de vondst van de plastic tas de Steenweg en sloot vier andere wegen die op die straat uitkomen af. Ruim honderd mensen werden geëvacueerd en opgevangen in een opvangcentrum bij het Helmondse ziekenhuis. Rond 00:30 uur zaterdagmorgen werd de afzetting rond de Steenweg opgeheven en konden de mensen weer naar huis.

Aan de Steenweg en de andere vier wegen liggen vooral horecagelegenheden, winkels en woningen, aldus de woordvoerster van de politie. Volgens haar ondervond het uitgaanspubliek weinig hinder van de afzetting. Dat kon in omliggende straten terecht.

Het pakketje werd vrijdagavond rond 20:30 voor het eerst gezien door iemand die zich in of bij de kroeg aan de Steenweg bevond, zegt de woordvoerster van de politie. Die persoon sloeg gelijk groot alarm. Onbekend is wie het pakketje daar heeft neergelegd en hoe het daar terecht kwam. De politie onderzoekt de zaak.