BERLIJN - Een medewerker van de Duitse inlichtingendienst BND is gearresteerd op verdenking van spionage. Dat heeft het bureau van de federale aanklager in de stad Karlsruhe vrijdag naar buiten gebracht. Volgens het weekblad Der Spiegel spioneerde de man voor Bulgarije.

Volgens het Openbaar Ministerie betreft het een 64-jarige medewerker van de Bundesnachrichtendienst (BND). Hij wordt ervan verdacht tussen 1999 en september 2003 geheime documenten te hebben gegeven aan een vrouwelijke agente van een niet nader genoemde buitenlandse inlichtingendienst.

De autoriteiten weigeren te zeggen voor welk land de man actief was, maar volgens Der Spiegel gaat het om een Balkanspecialist met een alcoholprobleem die spioneerde voor Bulgarije. Berlijn zou woedend zijn over de vermeende spionagepraktijken door een bevriende natie.

Een Duitse regeringswoordvoerder weigerde commentaar. Ook de Bulgaarse ambassade in de Duitse hoofdstad was niet direct bereikbaar voor een reactie. Bulgarije hoopt in 2007, samen met buurland Roemenië, tot de Europese Unie toe te mogen treden.