DEN BOSCH - De 28-jarige man die aangifte heeft gedaan tegen een topambtenaar van het ministerie van Justitie wegens ontucht met een minderjarige, heeft woensdag toegegeven dat het om een valse aangifte gaat.

Volgens de man is hij daartoe aangezet door "iemand uit de journalistiek, die hem ook betaling heeft beloofd", zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch donderdag bekend. Het doen van een valse aangifte is strafbaar, evenals het uitlokken ervan. De politie zoekt de zaak verder uit. Het OM in Den Bosch ziet nu geen aanleiding verder strafrechtelijk onderzoek te doen naar de ambtenaar.

De valse aangever vertelde dinsdag bij het SBS6-programma Stem van Nederland dat de topambtenaar hem zowel in Nederland als in Tsjechië heeft misbruikt. Dat zou zijn gebeurd toen hij minderjarig was.

Artikel

De Gay Krant en Panorama publiceerden vorige week een artikel over bezoekers van het Anne Frankplantsoen in Eindhoven, waar mannen seks zouden hebben met minderjarige jongens, soms tegen betaling. In het artikel werd ook de topambtenaar van Justitie onder een gefingeerde naam opgevoerd. De bladen zeggen zich te baseren op getuigenverklaringen die zij bij een notaris hebben ondergebracht.