Dooi openbaart meer vorstschade aan wegen

UTRECHT - Nu de winter op z'n retour is, openbaart zich steeds meer vorstschade aan de Nederlandse wegen. Dat stelt Rijkswaterstaat donderdag.

Volgens de dienst ligt het aantal schadegevallen 5 procent hoger dan in de winter van 2008-2009. ''Maar dat lag in de lijn der verwachtingen gezien het winterse weer'', aldus Rijkswaterstaat.

Op 86 locaties op het wegennet was de schade aan het wegdek zo groot dat hinder ontstond voor het verkeer. Inmiddels zijn 72 plekken gerepareerd.

Bij Rijkswaterstaat zijn 1048 meldingen binnen gekomen van automobilisten die schade aan hun auto hebben opgelopen als gevolg van slecht wegdek.

Reparatiemiddel

Rijkswaterstaat is deze winter een proef begonnen met een nieuw duurzaam reparatiemiddel dat kan worden gebruikt bij lage buitentemperaturen. Asfalteren bij temperaturen onder nul is lastig. De schade treedt vaak opnieuw op.

Het nieuwe reparatiemiddel komt uit Oostenrijk en is speciaal ontwikkeld voor zoab, het stille en wateropnemende asfalt. Volgens Rijkswaterstaat blijken de reparaties met dit middel veel duurzamer dan de reparaties met koud asfalt.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie