DEN HAAG - De topambtenaar van justitie tegen wie dinsdag aangifte is gedaan wegens ontucht, heeft de Gay Krant en Panorama woensdag officieel aansprakelijk gesteld voor de schade die hij lijdt door hun beschuldigingen. De betrokken media zijn hiervan woensdag op de hoogte gesteld, zo heeft zijn advocaat H. Knijff laten weten.

Dinsdag deed een 28-jarige man bij de politie in Eindhoven aangifte tegen de topambtenaar. De ambtenaar zou hem toen hij minderjarig was in Tjechië en Nederland hebben misbruikt. De aangifte kwam een week na een artikel in De Gay Krant en Panorama over bezoekers van het Anne Frankplantsoen in Eindhoven, waar mannen seks zouden hebben met minderjarige jongens, soms tegen betaling.

In het artikel werd ook de topambtenaar onder een gefingeerde naam opgevoerd. De bladen zeggen zich te baseren op getuigenverklaringen die zij bij een notaris hebben ondergebracht. "We hebben deze media vandaag duidelijk gemaakt dat de door hun aan mijn cliënt toegerekende feiten onjuist zijn en hoogst schadelijk voor hem", verduidelijkt Knijff. "De berichtgeving is daarom onrechtmatig."

Verdere stappen zijn volgens hem op dit moment nog niet aan de orde. Maar dat kan afhankelijk van de situatie veranderen.