MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de -jarige Serfan G. uit Den Haag veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. De rechtbank achtte bewezen dat G. op 21 december vorig jaar met drie schoten de toen 34-jarige O. Alanyurt uit Den Haag vermoord heeft, omdat deze een buitenechtelijke relatie had met G.'s zus. Er was veertien jaar geëist.

G.'s vader, tegen wie eveneens veertien jaar cel was geëist omdat hij de moord zou hebben uitgelokt, werd vrijgesproken. In zijn geval achtte de rechtbank niet bewezen dat hij het was geweest die G. opdracht had gegeven.

Het lijk van Alanyurt werd een dag na de moord in de bosjes van de Grevelingendam bij Bruinisse gevonden. De zwager van Serfan G., de 31-jarige Hagenaar M.S. werd conform de eis vrijgesproken. De vriend van Serfan G., de 20-jarige O.G. die de weg naar de Grevelingendam had gewezen, kreeg conform de eis twaalf maanden cel.

Bedrogen

S. voelde zich zwaar bedrogen door zijn vrouw en wilde de zaak op de dag van de moord uitpraten. Serfan G. regelde een afspraak. Op het moment dat Alanyurt, G. en S. bij elkaar in de auto zaten, pakte Serfan G. een pistool en schoot Alanyurt drie kogels in de borst. G. reed naar de Grevelingendam en dumpte daar het lijk.