MOSKOU - Een mogelijke seriemoordenaar in Moskou heeft opnieuw een slachtoffer gemaakt. In een buitenwijk van Moskou werd het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Ze bleek gewurgd met haar eigen kous. Dat zei de politie dinsdag.

Het lichaam van de vrouw werd maandagavond ontdekt door een zwerver. De politie onderzoekt of de vrouw is verkracht. Sinds begin juli zijn al zeker twaalf vrouwen om het leven gebracht. Kenmerkend is dat alle slachtoffers slank en hoogopgeleid waren. Ook hadden ze allemaal lang haar. De leeftijd van de slachtoffers varieert van 17 tot 35 jaar.

De meeste slachtoffers waren gewurgd, of hadden een doorgesneden keel. De vrouwen werden meestal aangetroffen in de buurt van een park of een meertje.

De politie heeft nog geen idee wie de dader is en denkt aan meerdere moordenaars, daar de moorden in verscheidene districten van de stad plaatsvonden. Ook zijn de moorden op verschillende wijzen gepleegd.

Onder de vrouwelijke bevolking is grote angst ontstaan. Veel vrouwen durven de straat niet meer op. Eind juli werden er zelfs vier vrouwen in één nacht vermoord.

Volgens de politie is er geen sprake van roof, omdat juwelen en geld van de vrouwen niet werden meegenomen. Ook zijn er geen aanwijzingen dat de vrouwen zijn verkracht.