AMSTERDAM - Een groep amokmakers koos een aparte plek uit om hun ruzie te beslechten. Een massale knokpartij in een Amsterdamse flat eindigde maandagavond in een lift.

Agenten kregen een melding van een grote vechtpartij in de flat Daalwijk in Amsterdam-Zuidoost. Daar aangekomen was er in geen velden of wegen iemand te bekennen. Het enige dat de politie aantrof, was een kapotte ruit en een bloedspoor dat naar een lift leidde.

Lift

Bij nadere inspectie bleek dat er een lift vlak voor de begane grond was blijven steken. Omdat een liftmonteur optrommelen teveel tijd vergde, heeft de brandweer de lift ontzet.

Toen bleek dat er zich zeven mannen en een vrouw in de lift bevonden, van wie er één 'behoorlijk' gewond was aan zijn arm. Getuigen verklaarden dat er een vuurwapen was gebruikt. Daarop fouilleerde de politie iedereen, maar dat leverde niets op.

Uiteindelijk vonden de speurders het wapen met munitie op het dak van de lift. Alle acht mensen werden in de boeien geslagen, zo meldde de politie dinsdag. Zij vermoedt dat een ruzie in de relationele sfeer ten grondslag ligt aan de vechtpartij. Waarom zij met zijn allen de lift ingingen en waarom die bleef steken, is bij de politie niet bekend.