SALT LAKE CITY - Een rechtbank in de Amerikaanse staat Utah heeft de voor polygamie veroordeelde Tom Green dinsdag ook vijf jaar celstraf opgelegd wegens verkrachting van een 13-jarig meisje met wie hij in 1986 trouwde. De 53-jarige Green kreeg vorig jaar al vijf jaar wegens polygamie. Hij is getrouwd met vijf vrouwen en heeft in totaal 29 kinderen.

Green zegt dat hij mormoon is. In 1986 verwekte hij bij de inmiddels 30-jarige Linda Kunz Green een kind. De vrouw, die inmiddels zeven kinderen van hem heeft, blijft met Green getrouwd. Ze zegt ook tot de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen te behoren.

De openbaar aanklager had tien jaar geëist, maar de rechter kwam tot een celstraf van vijf jaar, omdat de vrouw bij Green blijft. Green leefde met zijn vrouwen afgelegen in de woestijn. Volgens hem is polygamie "een manier van leven."

Hoewel de mormonen in 1890 veelwijverij officieel hebben afgezworen, zijn er in afgelegen gebieden in het westen van de Verenigde Staten nog 30.000 mensen die aan polygamie doen.

/NIEUWSMormoon schuldig bevonden aan polygamieAangeklaagde polygamist heeft 'afspraak met God'