DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt tot nader order reizen naar en in Bolivia vanwege de gewelddadige onlusten in het Zuid-Amerikaanse land. De situatie is onvoorspelbaar en kan dagelijks veranderen, zo staat te lezen op de website van het ministerie.

Bekijk video:
Modem / Breedband

Het reisadvies is aangepast nadat de gewelddadige confrontaties tussen betogers en ordetroepen zich verhevigden. Duizenden arbeiders en boeren laken al drie weken lang de sociale misstanden in Bolivia en eisen het aftreden van president Sanchez de Lozada. Het aantal doden is inmiddels opgelopen tot bijna zestig.

Toeristen

In La Paz is maandag een groep Nederlandse toeristen gestrand nadat de vliegmaatschappijen besloten niet meer op Bolivia te vliegen. Zij zijn door de ambassade in een hotel in de stad bijeengebracht. Het is niet bekend om hoeveel toeristen het gaat.

Ambassade

De Nederlandse ambassade heeft maandag contact opgenomen met alle Nederlanders die in de Boliviaanse stad La Paz wonen. De ongeveer vijftig personen, inclusief ambassadepersoneel, werken allemaal vanuit huis.

Volgens een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de betrokkenen allemaal gebeld en hebben ze instructies gekregen wat te doen bij calamiteiten. In totaal wonen in Bolivia ongeveer 230 Nederlanders. Alleen met de landgenoten in La Paz is contact opgenomen omdat in de residentie de onlusten het hevigst zijn.