HEEMSTEDE - De politie heeft een 37-jarige verdachte opgepakt, die in minder dan tien maanden 118 keer zou hebben ingebroken in woningen in diverse gemeenten. De inbreker boorde gaatjes in kozijnen en wist daardoor ramen en deuren te openen. De politie maakte dit maandag bekend.

De man kon van november vorig jaar tot augustus dit jaar uit handen van de politie blijven, ook nadat zijn identiteit bekend was. Hij had zich uit Nederland laten uitschrijven en veranderde steeds van verblijfplaats.

De politie zat de man sinds november op de hielen, omdat toen het aantal boorinbraken in Zuid-Kennemerland flink opliep. Een speciaal team werd hiervoor vrijgemaakt. Pas eind augustus kreeg de politie de verdachte te pakken. Toen werd hij nog niet verdacht van dit grote aantal inbraken. De man zit nog vast en heeft een aantal inbraken bekend.

De verdachte zou 54 maal hebben ingebroken in Bennebroek, Bloemendaal, Heemstede, Vogelenzang en Overveen. Ook in IJmond, Haarlemmermeer, Utrecht, Noord-Holland-Noord, Zuid-Holland en de Gooi- en Vechtstreek zou hij actief zijn geweest. De dief had het vooral gemunt op mobiele telefoons, geluidsapparatuur en bankpasjes, waarvan de politie er tientallen terugvond.

Met de gedupeerden is contact opgenomen. Volgens een politiewoordvoerder is het schadebedrag aanzienlijk. Nog niet bekend is om hoeveel geld het precies gaat. Behalve de inbreker heeft de politie ook zeven mensen aangehouden op verdenking van heling van de gestolen spullen.