AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft in het weekend opnieuw drie jongeren aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Anja Joos. Nog een verdachte meldde zich zondag zelf. Met de vier nieuwe verdachten en de vijf die nog vastzaten zegt de politie de groep die betrokken was bij de mishandeling van Joos compleet te hebben.

Anja Joos overleed maandagavond nadat supermarktpersoneel van de Dirk van den Broek aan het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp haar meenden te hebben betrapt op het stelen van een blikje bier. Het biertje bleek betaald, maar de situatie liep toch uit de hand toen meer jongeren zich met de zaak gingen bemoeien.

Het begon met woorden. Daarbij zouden scheldwoorden over de afkomst van de groep jongeren, voornamelijk Marokkanen, zijn geroepen. De scheldpartij ontaardde in een schoppartij. De -jarige Joos overleed kort daarna aan de gevolgen hiervan in het ziekenhuis.

De verdachten zijn allemaal rond de 18 jaar. Twee van de negen zijn 17 jaar, minderjarig dus. Een 18-jarige heeft bekend Joos te hebben geschopt.

Woensdagavond vindt in Amsterdam een stille tocht plaats ter nagedachtenis aan Anja Joos.