AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft een dag na deliquidatie van vrijdag in Amstelveen de identiteit van de vrouw diedaarbij om het leven kwam, nog niet kunnen vaststellen. De politiedenkt wel te weten om wie het gaat, aldus een woordvoerder, maarheeft dit nog niet met 100 procent zekerheid kunnen vaststellen.

De man die werd doodgeschoten, is de 39-jarige Jules Jie. Hijwas een bekende in de Amsterdamse onderwereld. In de jaren tachtigwas de Amsterdammer vooral bekend van zijn piratenzender RadioSjuul. De politie haalde de zender meerdere keren uit de lucht.

Jie woonde in de Da Costastraat in Amsterdam-West. Buurtbewonersdaar zeggen dat het vrouwelijke slachtoffer Jie's Thaise vriendinwas. Ze omschrijven Jie als een opvallende verschijning. "Eenechte klerenkast. Volgens mij moest je met hem geen ruziekrijgen", zegt een buurman.

Omwonenden weten niet wat Jie voor de kost deed. De straatbestaat grotendeels uit sociale huurwoningen. In de straat viel deexclusieve Mercedes van Jie zeker op.

Vrijdag werd hij daarin op de Keizer Karelweg in Amstelveengetroffen door een regen aan kogels. De auto werd opgewacht doortwee personen op een scooter die het vuur openden toen Jievoorbijkwam. De politie hield in de omgeving direct na hetincident wel een aantal scooterrijders aan, maar de schutters zatener niet bij.