AMSTERDAM - Gretta Duisenberg wil deel uitmaken van hetmenselijk schild dat ter bescherming is opgetrokken rond hetverblijf van de Palestijnse leider Arafat. Ze is van plan volgendemaand naar de Palestijnse gebieden te reizen.

In het programma In de ban van de week van BusinessNieuws Radiozei ze zaterdag: "Dat vinden mijn kinderen niet leuk en dat vindtmijn echtgenoot niet leuk, maar ik kan niet anders." Het menselijkschild van vredesactivisten werd vorige week ingesteld, nadat deregering van Israël het doden van Arafat als optie had genoemd.

Sinds ze de Palestijnse leider in januari bezocht, heeftDuisenberg geen contact meer met Arafat gehad. Ze stuurde hem weleen adhesiebetuiging na de verklaring van Israël. De afgelopenweek, na de Israëlische aanval op Syrië, hing ze weer dePalestijnse vlag uit aan haar huis in Amsterdam. De vorige kerenuitten de buren nogal wat kritiek. Dit keer niet. "Men raakt eraangewend", aldus Duisenberg.

Het Comité Stop de Bezetting, waarvan Gretta Duisenbergvoorzitter is, begint op 9 november een actie tegen deveiligheidsmuur die Israël bouwt. Die actie krijgt volgensDuisenberg steun van VN-secretaris-generaal Kofi Anan. Er komtonder meer een fictieve muur in Amsterdam en in Den Haag.