ROTTERDAM - Een groep van 60 tot 70 rechtsextremisten heeft zich zaterdagmiddag verzameld op bedrijfsterrein Hordijk in Rotterdam-Zuid. Ze hebben toestemming voor een demonstratie op die plek. De politie heeft het terrein afgesloten voor passanten.

Prominente neonazi's als Kusters, Homan en Tolman doen mee aan de betoging. De deelnemers dragen onder meer en spandoek met zich mee met de tekst "Vrijheid van meningsuiting ook voor volksnationalisten". Ook laten diverse personen zien dat ze sympathiseren met de extreemrechtse Nederlandse Volks Unie (NVU).

Ongeveer 250 radicaal-linkse tegenstanders houden een paar kilometer verderop, bij het Centraal Station in het stadscentrum, een demonstratie. De politie begeleidt beide demonstraties met een groot aantal mensen. De activisten gaan een nog onbekende route lopen.

Harde kern

De Mobiele Eenheid heeft een groep van ongeveer veertig leden van de harde kern van Feyenoord tegengehouden. De groep was vermoedelijk van plan was een demonstratie van extreemrechts te verstoren.