DEN HAAG - De Keuringsdienst van Waren heeft de afgelopen zomerweken 49 keer proces-verbaal opgemaakt tegen verkopers van alcohol. Ook gaf de dienst 246 schriftelijke waarschuwingen uit. Dat heeft de dienst woensdag bekendgemaakt.
Keuringsdienst van Waren

De meeste processen-verbaal (24) betroffen illegale verkoop van alcohol. Daarnaast was er elf keer sprake van drankverkoop zonder vergunning en zes keer van alcohol die werd verkocht aan kinderen onder de zestien jaar.

De meeste waarschuwingen volgden als leeftijdsaanduidingen ontbraken (141 keer) of als er geen leidinggevende aanwezig was (46 keer).

De controles werden uitgevoerd tussen 5 juli en 24 augustus op Texel, Terschelling en Ameland en in Zandvoort, Renesse en Cadzand. Ook bezochten de inspecteurs de evenementen Zomercarnaval, Dance Parade, Sneekweek en de Spakenburgse dagen.

Boetes

Bij overtredingen kunnen de boetes van het Openbaar Ministerie oplopen tot maximaal 45.000 euro. De komende weken zal de keuringsdienst intensief blijven controleren of de nieuwe Drank- en Horecawet goed wordt nageleefd bij evenementen, horecagelegenheden, supermarkten, slijterijen en tankstations.