ROTTERDAM - Rederij Vroon in Breskens verwacht binnen tweetot drie dagen uitsluitsel te krijgen over de bestemming van haarschapenschip Cormo Express. De zogeheten life-stock-carrier ligt alweken in de Golfregio met aan boord ruim 50.000 schapen. Duizendendieren zijn bezweken sinds schip en lading in augustus werdengeweigerd door de douane van Saudi-Arabië omdat een aantal schapenzou lijden aan bekschurft.

Bronnen in Australië meldden zaterdagochtend dat de CormoExpress koers zou zetten naar de Kokoseilanden tussen Sri Lanka enAustralië. Bij de eilandengroep zou een veterinair team aan boordgaan om de schapen op ziekten te onderzoeken. Vervolgens zou hetschip dan naar Australië varen, waar de schapen oorspronkelijkvandaan komen.

Een woordvoerder van Vroon heeft de naam Kokoseilanden inderdaadhoren vallen, maar volgens hem heeft de Nederlandse rederij noggeen instructies gekregen daar heen te varen. "Wat wij weten isdat Australië nog steeds op zoek is naar afnemers van de schapen inde Golfregio. We hopen nu toch binnen twee tot drie dagenduidelijkheid te krijgen."