DEN HAAG - De 28-jarige kindertehuismedewerker D. van B. uit Boskoop, die zich sinds '94 aan tien kinderen vergreep, is vrijdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot vier jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De man misbruikte vier kinderen in tehuizen in Rotterdam en Den Haag. In beide instellingen werkte hij als begeleider. Hij haalde de kinderen soms meermalen per nacht uit bed en nam hen mee naar zijn eigen dienstslaapkamer.

De andere zes slachtoffertjes vielen aan hem ten prooi in zijn Boskoopse woning. De veroordeelde en zijn echtgenote, die overigens tot zijn arrestatie niets van de ontucht wist, hadden deze kinderen als pleegkinderen in huis. Zijn echtgenote heeft aangekondigd dat zij van hem gaat scheiden. Zijn baan als kindertehuismedewerker is hij kwijt.

Onderzoekers van de gerechtelijke observatiekliniek Pieter Baan Centrum (PBC) vonden de Boskoper 'verminderd toerekeningsvatbaar'. Daarom eiste de officier van justitie ook dat de man verplicht behandeld moet worden. De man zou vroeger, toen hij zelf als kind in een tehuis woonde, ook misbruikt zijn.