RAMALLAH - De Palestijnse president Arafat is ernstig verzwakt door griep en een maagaandoening, maar hij verkeert niet in levensgevaar. Dat hebben medewerkers van de 74-jarige Palestijnse leider donderdag gezegd.

Een Palestijnse functionaris ontkende woensdag een bericht in de Britse krant The Guardian dat Arafat een lichte hartaanval heeft gehad. Egyptische artsen hopen dat ze later donderdag een duidelijker beeld van de gezondheid van Arafat kunnen geven. De artsen bezochten Arafat woensdagavond en denken dat ze het medisch onderzoek naar de toestand van de president donderdag kunnen afronden.

Arafat kan door zijn gezondheidsproblemen al tien dagen geen vast voedsel eten. Hij is daardoor verzwakt geraakt. Volgens zijn naaste medewerkers is de situatie van Arafat de afgelopen dagen verbeterd. Hij wil donderdag een zitting van het Palestijnse parlement bijwonen. Het noodkabinet van de nieuwe Palestijnse premier Ahmed Qurei wordt dan gepresenteerd. Arafat heeft dit kabinet dinsdag ingezworen.