WARSCHAU - Een 38-jarige vrouw uit het oosten van Polen heeft bekend vijf van haar kinderen vlak na de geboorte te hebben gedood. Dat heeft een woordvoerder van het Poolse arrondissement Lublin woensdag gemeld.

De 38-jarige vrouw uit Czernichow werd onlangs na een wekenlange speurtocht opgepakt. Twee oudere kinderen van haar hadden in de zomer in een zuurkoolvat in de kelder van hun ouderlijk huis de lijken van vijf zuigelingen gevonden. Een week daarvoor had de vrouw na een familieruzie het huis verlaten.

Abortussen

De politie dacht aanvankelijk dat de lijkjes te maken hadden met illegale abortussen in de omgeving. DNA-onderzoek heeft echter aangetoond dat de 38-jarige vrouw en haar 44-jarige man de ouders van de kinderen waren. Daarom is ook de man in voorlopige hechtenis genomen. Sommige lijkjes waren gewikkeld in kranten uit de jaren negentig.

De man ontkent elke betrokkenheid bij de daden van zijn echtgenote. Hij zou niet eens op de hoogte zijn geweest van de zwangerschappen van zijn vrouw, die buren hebben beschreven als zeer corpulent. De vrouw heeft bekend de pasgeborenen net zo lang onder water te hebben gehouden tot ze verdronken.

Als motief voor haar daden noemde ze angst voor haar man, omdat die verklaard zou hebben per se geen kinderen meer te willen. De vrouw heeft vier kinderen in de leeftijd van 12 tot 17 jaar, die nu bij hun grootmoeder zijn ondergebracht.