OUDENBOSCH - Een 25-jarige man uit Oudenbosch zit al ruim twee maanden in voorarrest wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van zijn vijf maanden oude baby. Het Openbaar Ministerie (OM) in Breda zegt niet eerder met de aanhouding naar buiten te zijn gekomen wegens het gevoelige karakter van de zaak.

De definitieve doodsoorzaak is nog niet officieel vastgesteld, maar het kind is mogelijk slachtoffer geworden van het shaken infantsyndrome, een hersenletsel dat wordt veroorzaakt door het stevig door elkaar schudden van een baby.

Volgens een woordvoerster van het OM in Breda is er lange tijd onduidelijkheid geweest over de toedracht en de omstandigheden. Ook dat was reden om de zaak niet meteen naar buiten te brengen. Het jongetje had ook een tweelingbroertje. Is er sprake van onduidelijkheid en zijn er andere kinderen in het gezin, dan wordt vaak besloten tot uithuisplaatsing. Het OM wilde hier niet op ingaan.

Op 30 oktober vindt een pro-formazitting over deze zaak plaats. Wat de vader ten laste zal worden gelegd, staat nog niet vast.